Profiel Ton van Erp

 

Werktuigbouwkundig en bedrijfskundig ingenieur met ruime ervaring in het begeleiden van (project)organisaties binnen de profit en non-profit sector bij het richten, inrichten en verbeteren van hun bedrijfsvoering en bij het realiseren van hun organisatieontwikkeling.

De ervaring in het begeleiden van organisaties betreft o.a. het uitvoeren van bedrijfsdiagnoses (audits), adviseren over het optimaliseren van de bedrijfsvoering, het opzetten en begeleiden van implementatietrajecten en het trainen en/of coachen van medewerkers. Dit binnen uiteenlopende branches & projecten.

Projectervaring varieert van het ondersteunen van projectmanagers/contractmanagers bij de organisatie inrichting, de contractvorming, het uitbestedings- en selectietraject, het opzetten en invulling geven aan contractmanagement (SCB - systeemgerichte contractbeheersing) tot het ad-interim opzetten en aansturen van een projectbedrijfsbureau.

Oprichter van CP2 bv, dat actief is binnen een netwerk van zelfstandig werkende professionals die in wisselende samenwerkingsverbanden voor opdrachtgevers werken.


Gelooft niet in standaard oplossingen maar wel in het praktisch vertalen en toepassen van bewezen praktijken. Zijn aanpak wordt gekenmerkt door een concrete ‘hands-on’ benadering met aandacht voor de samenhang tussen structuur, cultuur, mens en doelen. Doelstelling is het lerend vermogen van de organisatie te vergroten zodat die snel zelfstandig verder kan.